Visszatekintés

2018-12-05 21:21:35


Pikkujoulu idején beszámolókat írunk, visszatekintünk az elmúlt hónapok eseményeire.

Szép emlékeim között tartom számon a Bakonyi Finnbarátok kalauzolását Veszprémben. A zirci csoporttal látogatást tettünk a veszprémi Várban, a Villa Medici kertjében, ahol Neubauer Edit tiszteletbeli finn konzullal találkoztunk, majd a Rovaniemi lépcsőn kapaszkodtunk fel a Gulyadombra a piknik kosarakkal. Az együtt töltött nap alkalmával meséltek a baráti kör életéről, szervezésükben megvalósult magyar-finn programokról, a nivalai barátokról, a határon túli kirándulásokról.

Magam is megtapasztalhattam, hogy milyen jó hangulatú, összetartó és tettre mindig kész csapat működik Reguly Antal szülővárosában.

Wenczel Zsuzsa elnökletével a város kulturális életében meghatározó szerepet töltenek be. Jó kapcsolatot tartanak a Reguly Múzeum munkatársaival, a helyi civil szervezetekkel.

Örömmel olvastam a nyár végén arról, hogy Zirc város önkormányzata Pro Urbe kitüntetést adományozott a Bakonyi Finnbarátoknak. A kitüntettettek kellő szerénysége miatt a hír eddig még nem jutott el a Magyar - Finn Társasághoz. Úgy vélem, most sincs késő megosztani az örömhírt a honlap olvasóival.


Álljon itt egy kép és néhány sor idézet a laudációból:

a Bakonyi Finnbarátok Köre Egyesület megalakulása óta példaértékű munkájával, az együttműködéseket elősegítő, a helyi közösségeket és a várost is fejlesztő folyamatos tevékenységével, nemzetközi kapcsolatokat ápoló és erősítő programjaival nemcsak Zircen és hazánkban, hanem Finnországban, Nivalában is elismerést vívott ki magának”.

Szeretettel gratulálunk.

Tímár Veronika

VEMAFI