10 éves a Tapolcai Finn Barátok Köre Egyesület

2016-10-20 21:28:11


A Tapolcai Finn Barátok Köre Egyesület 2016. október 15-én ünnepelte alapításának 10. évfordulóját.A Tapolcai Finn Barátok Köre Egyesület 2016. október 15-én ünnepelte megalakulásának 10. évfordulóját Tapolcán, a Tó presszó dísztermében.
A rendezvényt megtisztelte Lévai József alpolgármester, Koppányi Miklós a MFT alelnöke, Bán Miklós a MFT alelnöke egyben a Körmendi Magyar-Finn BK elnöke, Pap Kinga-Marjatta Kalevala BK elnöke és Freisingerné Bognár Judit, valamint Rédling Nikolett az Ajkai Magyar-Finn Egyesület elnöke. A testvérvárosból idelátogatott a Lempääläi Finn-Magyar Egyesület elnöke Ritva Mäkelä és alelnöke Jouko Huurne.

Petri Tuomi-Nikula nagykövet és Irmeli Kniivilä a Finn-Magyar Társaság elnöke levélben küldte el ünnepi üzenetét.
Az ünnepi köszöntők után Mezőssy Zoltán egyesületi titkár ismertette az egyesület működését, majd Bolla Albertné elnök idézte fel képekkel illusztrálva az eltelt 10 év programjait. A rendezvényen 2 fiatal működött közre fuvolával, illetve énekkel.
A pezsgős koccintás és ajándékok átadása után a vacsora mellett emlékeztünk vissza közösen az eltelt évekre.

Bolla Albertné
elnök

Bővebben: Tapolca Újság
Jubilált a Tapolcai Magyar-Finn Baráti Kör.
„Tíz éves fennállását ünnepelte a Tapolcai Magyar-Finn Baráti Kör Egyesület szombaton a Tó-presszóban. Az ünnepi est résztvevői, az egyesület tagjai finn barátaikkal emlékeztek meg a tapolcai finn-magyar kapcsolatokról, amely egy finn tűzoltócsoport látogatásával kezdődött 1978-ban, majd a Lempäälä-val kötött, gyümölcsöző testvérvárosi kapcsolat aláírásával vált később hivatalossá.”
http://www.tapolcaiujsag.hu/jubilalt-unnepelt-a-tapolcai-m…/

További képek a képgalériában