Vendégségben körmendi barátainknál

2016-05-15 10:55:35


201305112284.jpg

Május 11-én a Körmendi Magyar - Finn Baráti Kör meghívására Körmendre látogatott egyesületünk egy csoportja.

A barátságos fogadtatást, bemutatkozást - és a hűvös időre való tekintettel némi védőital elfogyasztását - követően megtekintettük a város színháztermét, majd a Körmend múltjában jelentős szerepet játszó Batthyány család impozáns kastélyát.

Az interaktív elemekkel gazdagon illusztrált kiállítási egységek között tanulmányozható a Batthyány család története a 12. századtól napjainkig, a kiemelkedő személyiségeket öltöztetett szobruk mellett a hozzájuk köthető tárgyak és dokumentumok személyesítik meg. A Marc Cipőgyár működésének utolsó időszakában készült fotókból összeállított kiállítás megtekintése után a Cipőtörténeti Gyűjteményt vettük szemügyre, amely a lábbeli készítés történetét mutatja be. A gyűjtemény kiemelkedő darabjai többek között Erzsébet királyné és Jászai Mari cipői, de látható a kiállításon kínai nyomorított lábra való cipő, vagy gyöngyház berakásos magas talpú perzsa papucs is.

201305112304.jpg

Az ebédet remek hangulatban és gyönyörű környezetben Nádasd községben fogyasztottuk el

a szervezet titkáránál, Kovács Jánosnál. A Rendészeti Szakközépiskolában a határőrizet múltjáról szóló kiállítás a római legionáriusoktól kezdődően mutatja be a határőrizet történetét a középkori végvári vitézeken és a katonai őrszemeken át egészen a 20. századig, amikor határőrök vigyázták a határvonalat. Az egyenruhák, határőr felszerelések mellett fegyverek és régi úti okmányok repítettek bennünket vissza a múltba.

201305112372.jpg

A Korona étteremben folytatódott a beszélgetés, az elfogyasztott vacsora után le is táncolhattuk a bevitt kalóriákat. A várossal és egymással megismerkedve a Körmendi Magyar - Finn Baráti Kör életébe, munkájába, terveibe is bepillantást nyerhettünk, tapasztalatokat cserélhettünk.

Bizton állíthatjuk, Körmend rengeteg látnivalót tartogat az arra járóknak, a város igazi kirándulóhely, Vas megye ékszerdoboza. Jó volt ebbe a családias légkörbe belecsöppennünk. A Körmendi Magyar - Finn Baráti Kör szívélyes vendéglátó, a barátságot és az élményeket ezúton is még egyszer nagyon szépen köszönjük! Szeretettel várunk Benneteket Ajkára!

További képek a galériában!

Forrás: www.ajkaimagyarfinn.hu