Szent Iván napi mulatság

2013-06-20 10:25:05


2013. június 22-én, szombaton ismét új helyszínen, a Budakeszi Erdészeti Arborétumban (nem azonos a Budakeszi Vadasparkkal!) tartjuk idei Szent Iván napi mulatságunkat.
Megközelítés:
gépkocsival Budakeszi központjában Telki felé kanyarodni, majd az Erdőgazdaság után nem sokkal a főút bal oldalán van az arborétum bejárata (a budakeszi focipályától kb. 5 km-re).
Tömegközlekedéssel a Volánbusz Széna térről induló, 795. sz. Budapest–Perbál–Zsámbék járatával a Budakeszi Erdő- és Vadgazdaság megállóhelyig kell jönni (menetidő 23 perc), és a főúton továbbsétálva néhány perces sétával elérhető az arborétum bejárata.
A jelenlegi menetrend szerinti indulási idők a Széna térről: 14:25, 14:55, 15:25, 15:55, visszafelé a Budakeszi Erdő- és Vadgazdaság megállóból 17:58, 18:58, 19:58, 20:58. Az arborétum – amelynek területére gépkocsival be lehet hajtani, – kerítéssel körbezárt, gyermekek számára is biztonságos terület, egyúttal fokozottan védett természeti érték. Kérjük ennek figyelembe vételét és az erre vonatkozó szabályok betartását!

Juhannus ünnepén több részből álló, színes programmal várjuk az érdeklődőket:
- 15:30-tól Apatóczky István nyugalmazott erdész vezetésével ismerkedhetünk a több mint 1000 növényfajtát bemutató arborétum értékes növényeivel.
- a 16:00-kor kezdődő kulturális programban a Kalevala Kórus Katonáné Malmos Edit vezetésével ad nyári műsort, majd a Körünkben jól ismert Tébláb Művészeti Iskola táncosai Vörös Árpád vezetésével tartanak táncelőadással egybekötött táncházat.
- Az est további részében Koppányi Miklós vezetésével a mölkky nevű népszerű finn játékkal ismerkedhetnek az érdeklődő csapatok, és ha az időjárás engedi, tábortűz mellett folytatódhat a közös időtöltés. Kérjük, hogy enni-, inni-, esetleg sütnivalóval mindenki maga készüljön.

Az est házigazdája Koppányi Miklós (+36 30 608 7282).


Kedves KBK-tagok!

Szeretnénk néhány információt és kérést megosztani a szombati juhannusszal kapcsolatban:

Az arborétum kapuján finn zászló fogja jelezni, hogy célhoz értek. A busszal érkezőknek a megállótól még a busz menetirányába kell haladniuk, kb. 10 perces sétával érhető el az arborétum bejárata, végig az arborétum kerítése mellett haladva. Igyekszünk itt is jelezni az útirányt. Az arborétum területén lévő víz nem ivóvíz, csak kézmosásra, tűzoltásra alkalmas. Kérjük, a várható melegre való tekintettel mindenki elegendő innivalót hozzon magával.

Kérjük, mindenki, főleg az autóval érkezők, készüljenek arra, hogy a keletkező szemetet el kell vinnünk. Lehe őleg mindenkinél legyen a szemét gyűjtésére alkalmas zacskó, és minél kevesebb felesleges csomagolóanyagot hozzunk magunkkal.

Érdemes naptejet és rovarriasztót hozni, a tavaszi csapadékos időjárás miatt szúnyogokra és kullancsokra sajno kell számítani.