Vezetőségi ötletbörze a téli Balatonnál

2011-02-13 08:52:09


A budapesti Kalevala Baráti Kör vezetősége közös hétvégét rendezett Balatonszárszón február 4-6. között. Helyszínünk a közvetlenül a tó partján épült Evangélikus Konferencia és Missziói Otthon volt, amelynek családbarát kialakítású helyiségei lehetővé tették a gyerekekkel való részvételt is.

Egyénenként vállalva a közös hétvége minden anyagi és időbeli ráfordítását, azért mondtunk szinte mindannyian rögtön igent az elnöki javaslatra, mert a két együtt töltött nap alatt végre senkinek sem kellett az órára néznie, nyugodtan, átgondoltan, a részletekre is kiterjedően tudtuk megbeszélni az idei év teendőit, töprengeni a távolabbi jövő feladatairól, ötleteket gyűjteni a kör még eredményesebb működéséhez. A szombat és vasárnap délelőtti szervezett tanácskozás témái felvetődtek, tovább szövődtek a fehér asztal mellett is, valamint más kötetlen együttlétek (borkóstolás, szauna, séta) alkalmával.

Kívánni sem tudtunk volna gyönyörűbb időt: szinte tavaszi levegő, de a Balaton jégpáncélja az üdülőhöz tartozó szakaszon még erős, így aztán ki korcsolyával, ki fakutyán, ki cipőben élvezte, korra, nemre való tekintet nélkül a téli Balaton nyújtotta csodát.

A friss levegő mindannyiunk gondolkodását felserkentette, és reméljük, ez a lendület érezhető lesz majd az idei programjainkon. S hogy az energiából jusson 2012-re is, tervbe vettük, hogy egy év múlva ismét összeülünk egy hosszú hétvégére.


Simon Vali