Halász Judit is hozzákötött a veszprémi UNICEF sálhoz

2010-06-25 13:41:15


2010. június 19-én Halász Judit a múzeumok éjszakája alkalmából Herenden adott koncertet. A koncert előtt a művésznő is hozzákötött a veszprémi UNICEF sálhoz.

Képek: ITT

 
 
Halász Judit színművészt és Presser Gábor zenészt nevezte ki jószolgálati nagykövetnek az az ENSZ Gyermekalap (UNICEF) Magyar Nemzeti Bizottsága 2003-ban.

A kinevezésüket követő három évben feladatuk volt többek között lobbizni a gyermekek jogaiért és különböző UNICEF rendezvényeken közreműködni. A cím átadásakor Juhász Judit, a magyar bizottság elnökségi tagja elmondta, hogy a két művész eddig is koncertekkel, adománygyűjtéssel segítette a magyar szervezet munkáját, így esett rájuk a választás. A nagykövetek ezt a munkát jelképes összegért, 100 forintért vállalták el.

Az ENSZ Gyermekalapjának magyar szervezete a 70-es évek közepén jött létre, és azóta is sok nemzetközi adománygyűjtő programban vett részt. Az UNICEF 50 éve nevezte ki első jószolgálati nagykövetét, a színész-komikus Danny Kaye-t, akit számos más híresség, így Audrey Hepburn, Peter Ustinov, vagy napjainkban Whoopi Goldberg és a popsztár Shakira követett.
 
Forrás: www.vemafi.hu