A fény hangulata

2005-10-26 19:57:11


"A fény hangulata" - világítótestek a Finnagorában         
 
 
Heikki Kiiski és Tomek Andrzej Rudkiewicz világítótestjeit bemutató kiállítás a budapesti Design Hét részeként nyílt meg.


MOOD OF LIGHT - A FÉNY HANGULATA: Heikki Kiiski & Tomek Andrzej Rudkiewicz
Lámpák Finnországból és Lengyelországból
 

A ”Mood of Light” című kiállítás a két díjnyertes ipari formatervező, Heikki Kiiski és Tomek Andrzej Rudkiewicz világítótestjeit mutatja be. A Finn Design Évét és a finn-lengyel tervezői összefogást ünneplő kiállítás különleges alkalomnak számít. 23 éve tartó barátság, közös munka és a fénytervezés szenvedélye köti össze Heikki Kiiski és Tomek Andrzej Rudkiewicz ipari formatervezőket. Jelenlegi közös tárlatukat The Mood of Light címen és a Finn Kulturális Minisztérium támogatásával mutatták be 2005 júniusában a poznani Bútorvásáron.

Kiiski és Rudkiewicz 1982-ben kezdték együttműködésüket. Széleskörű ipari formatervezési tevékenységet végeznek, villamosokat és pénztárgépeket csakúgy terveznek, mint mobiltelefononokat, ám közös szenvedélyük a világítótestek tervezése.
A ”Mood of Light” kiállítás a Finnagora, a Lengyel Intézet és a Design Hét együttműködéseként jön létre, egyben a 2005-ös finn formatervezési év programjának részeként.

A második alkalommal megrendezett Design Hét a kortárs művészetekkel foglalkozó Budapesti Őszi Fesztivál rendezvénysorozata. A rendezvény komoly közönségsikere mutatja, hogy a formatervezés és a designtárgyak iránti magyarországi érdeklődés, valamint ezek piaci potenciálja egyre növekszik.

IDŐPONT: A megnyitó 2005. okt. 19-én 18:00 órakor; a kiállítás megtekinthető 2005. november 25-ig
HELYSZÍN: Finnagora (1068 Budapest, Dózsa György út 84/a.)
BŐVEBB INFORMÁCIÓ:
Design Hét: www.design7.hu
Formatervezés Éve 2005: www.designonoff.fi
Budapesti Őszi Fesztivál: www.bof.hu
Mood of Light: www.moodoflight.com