Magyar-Finn Társaság

Köszöntjük honlapunkon

A Veszprémi Magyar - Finn Egyesület Székelyföldön

2016. május 06. 21:19:59  nyomtatási kép

 „Miénk itt a tér”

  1. I. rész

Testvérmegyék és városok találkozója Kovászna megyében.

VEMAFI meghívást kapott Székelyföldre, a Szent György Napok  „Miénk itt a tér” kiállítói között mi voltunk az egyetlen határon túli civil szervezett. Az egyesület saját költségén utazott, de Erdélyben vendégek voltunk. Sikeres, nagy kaland volt.

Az április 22-24. között, a Kós Károly utcában zajló rendezvényen az érdeklődőket hazai és anyaországi gasztronómiai ínyencségek, kézműves portékák, borkóstolók és idegenforgalmi ajánlatok várják.

A VEMAFI Sepsiszentgyörgyre utazó delegációjának tagjai voltak: Tímár Veronika, a VEMAFI tiszteletbeli örökös elnöke; Szamosi Attila, a VEMAFI vezetőségi tagja és Bogdán Gabriella, a VEMAFI tagja

Beszámoló és képek.


A VEMAFI Sepsiszentgyörgyön a Szent György Napok programjában a magyar-magyar találkozón
önálló standon, egyedüli anyaországi civil szervezeti kiállítóként képviselte Veszprém város polgárait, a finn Rovaniemit és az észt Tartut, a királynék városának testvérvárosait és az Orosz Föderáció finnugor népeit, a „Veszprém Finnugor Kulturális Főváros 2016” év rendezvényeit.

A VEMAFI Sepsiszentgyörgyre utazó delegációjának tagjai voltak: Tímár Veronika, a VEMAFI tiszteletbeli örökös elnöke; Szamosi Attila, a VEMAFI vezetőségi tagja és Bogdán Gabriella, a VEMAFI tagja.

Tímár Veronika

A Miénk itt a tér címszó alatt 2016. április 22-24 között Kovászna Megye Tanácsa, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és Kovászna Megye Turizmusáért Egyesülete az idén ötödik alkalommal szervezte meg a Testvérmegyék és városok utcáját.

A rendezvény célja, hogy a kiállítók belakják a testvérmegyei és testvérvárosi közösségi teret, az anyaországi vendégek és a szórványban élők gasztronómiai ínyencségekkel, kézműves portékákkal, borkóstolóval és idegenforgalmi ajánlatokkal csalogassák a Szent György Napra érkezőket. A szervezők teret biztosítottak a bemutatkozásra és a kötetlen ismerkedésre.

Bogdán Gabriella

A Székely Nemzeti Múzeum közelében mi, mint egyedüli civil szervezet a 19 önálló standdal rendelkező kiállítóval együtt vártuk az érdeklődőket, Csongrád és Veszprém megyék szomszédságában.

A három nap alatt, reggel 9-től délután 17 óráig folyamatos volt az érdeklődés a VEMAFI standnál. Sokan vitték a kiállításunkon bemutatott térképeket, a veszprémi kiadványokat. Voltak érdeklődtek, akik finnországi továbbtanulásról kértek információt, néhányan az orosz föderáció népeiről, a hanti kézművességről és női viseletekről érdeklődtek. Kérdéseket kaptunk a finn Mikulásról és a rénszarvas táplálékát jelentő lappföldi zuzmóról. Sokan ismerték a Múmin meséket és szívesen vásároltak volna a kiállításunkon bemutatott könyvekből. Többen kíváncsiak voltak az észt függetlenség és informatikai siker történetére. Jöttek szurkolók, akik a veszprémi kézilabda csapatról kérdeztek, szerencsére Szamosi Attila a standot ilyen témában is felkészítette.

Szamosi Attila vendégekkelA hozzászóláshoz regisztráció szükséges !