Egy fantasztikus gasztronómiai est
Tegnap fantasztikus gasztronómiai est részesei lehettünk. Johanna Nurmikarival, a Finn Kenyér Kft. ügyvezetőjével és Várady Eszter finn fordítóval és tolmáccsal, az Essencia Főzőiskola vezetőjével beszélgetett a KBK elnöke, Pap Kinga Marjatta. Rengeteg fontos információt tudtunk meg a két vendégtől. Esztertől például azt, hogy csak tejszín létezik, nincs olyan, hogy főzőtejszín, habtejszín stb. Ugyanígy a vaj minden jelzője is félrevezető. Johanna részletesen ecsetelte a karjalai pirog (karjalanpiirakka) elkészítésének fázisait és fortélyait, és megtanulhattunk egy új finn szót, a pulikkát. Ez az a speciális sodrófa, amely középen vastagabb és a két végén vékonyabb, ez elengedhetetlen a karjalai pirog tésztájának nyújtásánál. Erre az alkalomra Eszter teljesen új finn ételt talált ki, egy sós muffint, krémsajtos mázzal a tetején (receptje az előző posztban). Johanna szabatos magyar nyelven mesélte el nagy tervét: finn pékséget készül nyitni a közeljövőben Kispesten. A rendezvényre karjalanpiirakkát, azaz karjalai pirogot sütött, szám szerint száz darabot. Ez rizskásával vagy krumplipürével töltött rozstészta, amelyet vajjal elkevert, tört kemény tojással kennek meg. Ha Johanna vállalkozása csak fele olyan sikeres lesz, mint amilyen szeretettel és alapossággal a finn péksüteményekkel kapcsolatos szokásokról beszélt, máris elégedett lehet. Az egyik résztvevő ezt mondta: "A két hölgy olyan élethűen beszélt a különböző ételekről, hogy nagyon éhes lettem." A kellemes beszélgetés után jöhetett a kóstolás. Nem csalatkoztunk, igazán finomak lettek az ételek, sokan repetáztak is." Tegnap fantasztikus gasztronómiai est részesei lehettünk. Johanna Nurmikarival, a Finn Kenyér Kft. ügyvezetőjével és Várady Eszter finn fordítóval és tolmáccsal, az Essencia Főzőiskola vezetőjével beszélgetett a KBK elnöke, Pap Kinga Marjatta. Rengeteg fontos információt tudtunk meg a két vendégtől. Esztertől például azt, hogy csak tejszín létezik, nincs olyan, hogy főzőtejszín, habtejszín stb. Ugyanígy a vaj minden jelzője is félrevezető. Johanna részletesen ecsetelte a karjalai pirog (karjalanpiirakka) elkészítésének fázisait és fortélyait, és megtanulhattunk egy új finn szót, a pulikkát. Ez az a speciális sodrófa, amely középen vastagabb és a két végén vékonyabb, ez elengedhetetlen a karjalai pirog tésztájának nyújtásánál. Erre az alkalomra Eszter teljesen új finn ételt talált ki, egy sós muffint, krémsajtos mázzal a tetején (receptje az előző posztban). Johanna szabatos magyar nyelven mesélte el nagy tervét: finn pékséget készül nyitni a közeljövőben Kispesten. A rendezvényre karjalanpiirakkát, azaz karjalai pirogot sütött, szám szerint száz darabot. Ez rizskásával vagy krumplipürével töltött rozstészta, amelyet vajjal elkevert, tört kemény tojással kennek meg. Ha Johanna vállalkozása csak fele olyan sikeres lesz, mint amilyen szeretettel és alapossággal a finn péksüteményekkel kapcsolatos szokásokról beszélt, máris elégedett lehet. Az egyik résztvevő ezt mondta: "A két hölgy olyan élethűen beszélt a különböző ételekről, hogy nagyon éhes lettem." A kellemes beszélgetés után jöhetett a kóstolás. Nem csalatkoztunk, igazán finomak lettek az ételek, sokan repetáztak is." a az hogy két
Johanna szabatos magyar nyelven mesélte el nagy tervét: finn pékséget készül nyitni a közeljövőben Kispesten. A rendezvényre karjalanpiirakkát, azaz karjalai pirogot sütött, szám szerint száz darabot. Ez rizskásával vagy krumplipürével töltött rozstészta, amelyet vajjal elkevert, tört kemény tojással kennek meg. Ha Johanna vállalkozása csak fele olyan sikeres lesz, mint amilyen szeretettel és alapossággal a finn péksüteményekkel kapcsolatos szokásokról beszélt, máris elégedett lehet. Az egyik résztvevő ezt mondta: "A két hölgy olyan élethűen beszélt a különböző ételekről, hogy nagyon éhes lettem." A kellemes beszélgetés után jöhetett a kóstolás. Nem csalatkoztunk, igazán finomak lettek az ételek, sokan repetáztak is.
href="http://www.facebook.com/photo.php?fbid=335113066536077&set=a.321632964550754.67712.321631717884212&type=1&ref=nf" rel=theater data-ft='{"type":41}' ajaxify="http://www.facebook.com/photo.php?fbid=335113066536077&set=a.321632964550754.67712.321631717884212&type=1&ref=nf&src=http%3A%2F%2Fa4.sphotos.ak.fbcdn.net%2Fhphotos-ak-ash4%2F457339_335113066536077_321631717884212_889580_830089238_o.jpg&smallsrc=http%3A%2F%2Fa4.sphotos.ak.fbcdn.net%2Fhphotos-ak-ash3%2F548684_335113066536077_321631717884212_889580_830089238_n.jpg&size=1280%2C960&theater"></A></P>
<DIV class="UIImageBlock_Content UIImageBlock_MED_Content fsm fwn fcg"><SPAN class=caption></SPAN>
<DIV class="uiAttachmentDesc translationEligibleUserAttachmentMessage"></DIV></DIV></DIV>Te<A class="uiPhotoThumb uiAttachmentMedia UIImageBlock_Image UIImageBlock_MED_Image" title="
A hozz?sz?l?shoz regisztr?ci? sz?ks?ges !
![]() |