Magyar-Finn Társaság

Köszöntjük honlapunkon

Tapolcai hírek

2009. december 20. 08:48:46  nyomtatási kép
 

A Tapolcai Finn Barátok Köre 2009.dec.15-én
a
Hotel Gabriella különtermében kiskarácsony estet szervezett.


Meghívott vendégek: Császár László Tapolca város polgármestere
                                     Marton József alpolgármester
                                     Bakos György képviselő

Program: 
- Megnyitó (Bolla Albertné elnök)
- Előadás Tapolcán a közelmúltban megvalósult beruházásokról, fejlesztésekről, illetve a jövőre vonatkozó tervekről (Császár László polgármester)
- Erik Edner díj átvétele Lempääläben (Marton József - Bakos György)
- Finnország függetlenségének  évfordulójáról megemlékezés (Bolla Albertné)
- Vacsora, kötetlen beszélgetés

- Bolla Albertné köszöntötte a vendégeket és a szép számmal megjelent tagokat (25 fő), majd stílusosan egy eredeti finn "mocsári hamvas szeder" likőrrel (Mesimarja) megnyitotta a rendezvényt.

- Császár László polgármester úr  részletes előadását hallgatta meg a tagság a várost érintő, már megvalósult fejlesztésekről, illetve vázolva képet kaptunk a jövőre vonatkozó elképzelésekről. Mindez kivetítőn keresztül képekkel is illusztrálva volt. Az 1 órás előadás után több kérdés is elhangzott, főleg a lakosság pénztárcáját érintő közműdíjak (víz, szennyvíz, szemétszáll. díj, szelektív hulladéktárolók) ügyében.

- December 4-7-ig a finnországi partnertelepülésre hivatalos látogatásra érkezett Tapolcáról Marton József alpolgármester úr és Bakos György képviselő úr. A látogatás célja volt, hogy a delegáció átvegye Lempääläben az "Erik Edner" díjat, melyet a település az idei évben Tapolcának ítélt. A díjat évente olyan személy  vagy közösség kapja, aki Lempäälä fejlődését éveken át tartó sokoldalú munkásságával előmozdítja és a közelismerését kiváltja.

Alpolgármester úr az ünnepélyes díjátadásról szóló tájékoztatója mellett egy beszámoló keretében vázolta a finnországi élményeit is.

- Finnország függetlenségét 1917.december 6-án nyilvánították ki. A 92. évforduló méltó megünnepléseként Bolla Albertné tartott egy finn történelmi áttekintést a tagoknak.

- Az est folytatásaként a vacsora következett. Előtte Bolla Albertné megköszönte a tagság egész évi aktivitását és a közelgő ünnepek alkalmából békés, meghitt karácsonyi ünnepeket és boldog újesztendőt kívánt. A tagok saját készítésű újborainak kóstolgatása közben fnn karácsonyi dalokat hallgattunk.

Az egyesület évzáró programjaként december 29-én részt vesz a szomszédos Raposka község hagyományos forraltbor-főző versenyén.

ÁLDOTT, BÉKÉS KARÁCSONYT ÉS BOLDOG ÚJESZTENDŐT KÍVÁN MINDEN MAGYAR-FINN; FINN-MAGYAR EGYESÜLETNEK

A TAPOLCAI FINN BARÁTOK KÖRE

 

Képek:

Erik Edner díj, illetve oklevél

Császár László polgármester előadása (a főasztalon balról: Bolla Albertné elnök; Császár László polgármester; Marton József alpolgármester; Bakos György képviselő)

Bolla Albertné elnök előadása
A hozzászóláshoz regisztráció szükséges !