Magyar-Finn Társaság

Köszöntjük honlapunkon

Kiskarácsony

2008. november 30. 18:08:12  nyomtatási kép

 Kedves Barátaink!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt idei Kiskarácsonyunkra, melyet idén - tekintettel arra, hogy december 6. éppen szombatra esik -, a finn függetlenség ünnepével kötünk össze.


Időpont: 2008. december 6. szombat, 16 óra

Helyszín: Rákóczi kerti Civil Ház

(1212 Rákóczi tér 34. - a 48-as busz megállójánál)


Az alkalmat egy 60 perces dokumentumfilm megtekintésével kezdjük, melyben azok a magyar önkéntesek szólalnak meg, akik annak idején készek voltak harcolni a Téli Háborúban Finnország oldalán. Titkon utazhattak csak Finnországba, Németország és a Szovjetunió tudta nélkül. Ott kiképzést kaptak, melyről kedvesen számolnak be a film készítésekor már igen idős veteránok. Hiszen először találkoztak síléccel, a lyukas rozskenyérrel, s azt sem volt egyszerű megszokni, ami a finnek számára akkoriban még természetes volt, hogy a szaunában mosdatóasszonyok fürdették őket?

Svédország és Norvégia után Magyarországról érkezett a legtöbb önkéntes, amire joggal lehetünk büszkék. Érdemes megismerkedni a háborús éveknek ezzel a szeletkéjével is!


A film után hagyományosan folytatjuk a estet: finn énekek, háttérzene, beszélgetés. Szeretnénk egyre inkább áttérni a batyubál-jellegű ünneplésre, ezért kérjük, hogy ki-ki lehetősége szerint járuljon hozzá a hangulathoz süteménnyel, pogácsával, üdítővel, stb. A közös előkészítés jobban összeköt bennünket, valamint így a bankszámlánkon lévő összeg is fenntartható az igazán szükséges kiadások finanszírozására.


A novemberi hóesésnek köszönhetően már lehetett részünk egy kis finn hangulatban, kívánom, hogy minden tagunk és támogatónk kellemesen, jó egészségben kezdje az új évet!


Karácsonyváró üdvözlettel:


az ElnökségA hozzászóláshoz regisztráció szükséges !