Magyar-Finn Társaság

Köszöntjük honlapunkon

Észak gyöngyszemei: Skandinávia

2005. május 09. 17:26:20  nyomtatási kép


Indulás: 2005 július 2


ÉSZAK GYÖNGYSZEMEI: SKANDINÁVIA
Koppenhága, Oslo, Stockholm, Helsinki


PROGAM:

1. NAP:  Zirc- Prága- Berlin
Indulás a késő esti órákban Zircről. Utazás Győr - Rajka- Pozsony- Brno- Prága útvonalon. Prágában helyi idegenvezetővel városnézés. Továbbutazás Prága- Drezda - Berlin útvonalon. Szállás a Berlin környéki szállodában.


2. Nap : Berlin- Rostok- Gedser - Koppenhága-Malmö
Továbbutazunk Rostokba, ahol behajózunk. Komphajóval érkezünk Dániába Gedser kikötőjébe. Dánia fővárosa a következő állomásunk. Ismerkedés a várossal helyi idegenvezető kíséretében. A városnézés után következő úti célunk Svédország. Az út felejthetetlen élmény! Koppenhágából Helsingorba megyünk ahonnan áthajózunk  Helsinborgba. Onnan továbbutazunk Malmöbe, ahol a szállásunk is lesz.

3. Nap: Malmö- Göteborg- Oslo
Indulás a norvég fővárosba Osloba. Határátkelésnél a 420 m-es Swinesund hídon megyünk át, ahonnan egy csodálatos fjord látványa tárul elénk Délután érkezünk Osloba ahol városnézésen veszünk részt helyi idegenvezető segítségével. Szállás Osloban.

4. Nap:  Oslo és környéke
Délelőtt kirándulás egy közeli fjordhoz, délután szabadprogram keretében múzeumlátogatási és sétalehetőség a főváros hangulatos kikötői negyedében. Szállás Oslóban.

5. Nap Oslo- Stockholm
Utazás Svédország fővárosába, Stockholmba, este szabadprogram.
Szállás Stockholm környékén

6. Nap  Stockholm - Turku
Városnézés idegenvezető segítségével a több ezer szigetre épült Stockholmban, mely Európa egyik legszebb fővárosa(az óváros szűk utcácskái, a királyi palota a pompás bútorzattal és a koronaékszerekkel, a városháza, ahol a Nobel- díjasok bálját tartják, a Nagy-templom stb.). Délután szabadprogram, lehetőség a múzeumok közös megtekintésére.(Európa legrégibb skanzenje, Vasa múzeum). Este a világ egyik legnagyobb személyhajójával a Keleti- tengeren át élményeken teli hajóúton utazunk Turkuba. A hajón válogathatunk a minden igényt kielégítő fedélzeti bevásárló üzletekben, de a táncolni, kikapcsolódásra vágyók is megtalálják a számításukat, hiszen egész éjjel nyitva tartanak a klubok, és játéktermek.  Szállás a hajón.

7. Nap Turku- Hämeenlinna- Tampere   
Városnézés Finnország előző fővárosában, majd lehetőség nyílik a helyi skanzen megtekintésére. Az ország középkori vára, Hämeenlinna felé vesszük az irányt, mely az ország legrégebbi téglaépülete.
 Szállás Tampere környékén.

8. Nap Tampere -Seitseminen nemzeti park, gyalogtúra
 Gyalogtúra  az ezer tó országának egyik legszebb nemzeti parkjában, helyi idegenvezető kalauzállásával. Lehetőség nyílik fürdőzésre, az éppen csúcshőmérséklet közelében lévő tóban.(kb 14-16 fokos várhatóan a víz hőmérséklete).
Késő délután Finnország harmadik legnagyobb városában séta.
 Szállás Tampere környékén.

9. Nap  Tampere-Lahti- Porvoo- Helsinki
Megismerkedünk a finnek sportéletének egyik fellegvárával Lahtival. A helyi síugrósánc megtekintése.(Itt rendeztek idén világkupát).
Porvooban séta az impozáns régivárosban, és a hangulatos vízparti fa raktárokhoz. Meglátogatjuk azt a dómot, ahol a finn hírességek (pl Mika Häkkinen) is tartották az esküvőjüket.
Délután érkezünk meg Helsinkibe, ahol városnézés során megtekintjük a Finlandia palotát, a Parlamentet, a Szikla templomot, az Olimpiai Stadiont, valamint a Sibelius emlékművet.
Este áthajózunk Tallinba. Szállás a hajón.

10. Nap Tallin- Riga- Kaunas- Suwaki
Városnéző séta Észtország fővárosában, ellátogatunk a Nyevszkij székesegyházhoz, a körbástyákhoz, az ágyútoronyhoz. Folytatjuk utunkat Rigán és Kaunason keresztül Lengyelországba, ahol egy határ melletti településen lesz a szállásunk.

11. Nap Lengyelország- Szlovákia- Magyarország
Kora reggeli indulás után folyamatos utazás Magyarországra. Érkezés az éjszakai órákban.

 

Az ár 140-150.000 Ft között lesz:

Az ár tartalmazza:
Utazás légkondicált autóbusszal, hajójegyeket
10 éjszaka hotelban, faházakban, hajók kabinjában
10 reggeli + Svédországban-Finnországban vacsora is.(még keressük a lehetőségeket a Norvég szálláshely környékén az esti étkezésre)        idegenvezetői díjjak

40 fővel indul a kirándulás


Az utazásról információ és jelentkezés:

Túri Balázs
      gsm06302821062,

 turibalazs@ktvzirc.hu
   
    

 

 A hozzászóláshoz regisztráció szükséges !