Magyar-Finn Társaság

Köszöntjük honlapunkon

Magyar-finn kulturális és kommunikációs szeminárium

2004. november 12. 21:17:06  nyomtatási kép


ELSŐ ÉRTESÍTÉS

Tárgy: Magyar-finn kulturális és kommunikációs szeminárium

Időpont: 2005. február 25-26-27. (péntek délutántól vasárnap délig)

Helyszín: Budapest (pontosítás a későbbiekben)

 

Kedves Barátaink!

Örömmel tájékoztatjuk a Magyar-Finn Társaság tagszervezeteit arról, hogy a Nemzeti Civil Alapprogram Nemzetközi Civil Kapcsolatok és Európai Integráció Kollégiuma a civil szervezetek nemzetközi szerepvállalásának erősítésére, nemzetközi tevékenységének támogatására hirdetett pályázatán elnyert támogatás lehetővé teszi, hogy a fenti címmel és időpontban továbbképző/tapasztalatcsere jellegű szemináriumot szervezzünk a magyar-finn kapcsolatok terén tevékenykedő önkéntesek részére.

Tapasztalatunk szerint az MFT tagszervezeteiben önkéntesen dolgozó finnbarátoktól egyre nagyobb felkészültséget kíván a civil szférában is rendkívül intenzív magyar-finn kapcsolatok fenntartása. Az önkéntesek egyre nagyobb mértékben folytatnak együttműködést más területekkel: államigazgatás, önkormányzat, gazdasági élet, EU-intézmények. Immár mindkét ország az EU tagja, ezért is szükséges kijelölni a bilaterális kapcsolattartás új tartalmát, céljait, formáit.

A szeminárium célja a magyar-finn baráti körökben tevékenykedő önkéntesek

  • tapasztalatcseréje, ötletbörzéje;
  • tájékoztatása a magyar-finn kapcsolatok új fejleményeiről;
  • felkészítése az EU csatlakozás utáni helyzetre, lehetőségekre;
  • a korszerű kapcsolattartás és Finnország-kép kialakítása.

A fentieken kívül tervezünk még nyelvi és kulturális tréninget, valamint művelődéstörténeti városnézés keretében finn vonatkozású budapesti helyszíneket tekintünk meg és ellátogatunk finn vonatkozású intézményekbe. A részletes program december közepére várható.

Fontos: Részvételi díj nincs, a szemináriumon való részvétel a körök önkéntesei részére ingyenes, ám mivel a pályázaton nem a teljes igényelt támogatási összeget ítélték oda, az MFT a programot és a szeminárium ideje alatti étkezéseket biztosítja, a résztvevőket delegáló köröket/városokat terheli a résztvevők úti- és szállásköltsége.

A résztvevők létszáma max. 30 fő lehet, ennél több jelentkező esetén az MFT elnöksége dönt a részvételi lehetőségről. A részvételi szándékot a következő adatok elküldésével kérjük jelezni minél hamarabb, de legkésőbb 2004. december 10-ig: név, elérhetőség (összes telefon, fax, e-mail, postacím), és a kör neve a következő e-mail címre: magyarfinn@hu.inter.net vagy faxon: 06 1 2007004.

További tájékoztatás kérhető Szíj Enikő elnöktől és Várady Eszter alelnöktől, illetve a 2004. december 4-i választmányi ülésen Egerben.

Üdvözlettel,

 

a Magyar-Finn Társaság elnökségeA hozzászóláshoz regisztráció szükséges !