Magyar-Finn Társaság

Köszöntjük honlapunkon

Finnagora veszprémi bemutatkozása

2004. október 14. 20:13:51  nyomtatási kép


A Finnagora országos bemutatkozó körútjának második állomása 2004. október 13-án Veszprém volt, ahol az Eötvös Károly Megyei Könyvtár adott otthon a Magyar-Finn Társaság és a veszprémi Magyar-Finn Egyesület társszervezésében létrejött eseménynek.

Az örvendetesen népes számú közönség előtt a Finnagora teljes munkatársi gárdája bemutatkozott és bemutatta a márciusban megnyílt új finn kulturális, tudományos és gazdasági központot. Vendégelőadóként a Huutajat (Üvöltő férfiak) kórus vezetője Petri Sirviö nem szokványos, ám rendkívül élvezetes előadást tartott az üvöltés tudományáról a hallgatóság számos kérdésben kifejeződő érdeklődése közepette.

A rendezvény regionális jellegét a környékbeli magyar-finn baráti körök részvétele adta: Balatonfüred, Siófok, Székesfehérvár és Zirc képviseltette magát a vendéglátó veszprémiek mellett.

A mintegy nyolcvan fős közönség előtt lezajlott rendezvény jó hangulatú állófogadással végződött, amely lehetőséget adott a kötetlen beszélgetésre, kapcsolatfelvételre.A hozzászóláshoz regisztráció szükséges !