Magyar-Finn Társaság

Köszöntjük honlapunkon

Eino Grön ,,Tango Finlandia

2004. augusztus 31. 17:17:38  nyomtatási kép


Szeretettel meghívjuk
Eino Grön ,,Tango Finlandia" estjére

az A38 hajóra (a Petőfi-híd budai hídfőjéhez) 2004. szeptember 8-án, szerdán este 9 órára


Mi a közös a távoli, hideg Finnországban és a tüzes tangó-muzsikában? A válasz: nagyon is sok! A finn kulturális identitás szerves és fontos része a tangóra jellemző melankólia és vágyakozás. A finn tangó az évtizedek során apránként nőtte ki magát önálló zenei műfajjá. A tangókultúra fontos része 'a szabadtéri táncparkett (tanssilava) hagyománya: a homályban, a tangó forgatagában a csöndes finnekből a parkett szenvedélyes és érzelmes ördöge lesz.
A finn tangó jelenségét nem lehet pusztán szavakkal megvilágítani, ezért a Finn Nagykövetség és a Finnagora, a finn kulturális, tudományos és gazdasági központ együttműködésben bemutatja a legendás finn tangóénekest, Eino Grönt. Eino Grön páratlan karrierje az 1950-es években kezdődött. Eddig 600 dalfelvételt készített és világszerte adott koncerteket, az Egyesült Államoktól kezdve Argentínán és Ausztrálián át Nepálig.
Eino Grön és zenekara a különleges zamatú finn tangót most Budapestre hozza el, egy hangulatos állóhajóra a Dunán.

JEGYÁR 1000 Ft (jegyek elővételben az A38 hajón és a Finnagoránál válthatók)
TOVÁBBI INFORMACIÓ a Finn Nagykövetség honlapján: http://www.finland.hu
a Finnagora honlapján: http://www.finnagora.hu
az A38 hajó honlapján: http://www.a38.hu

A hajón kiváló étterem és hangulatos fedélzeti terasz működik. Amennyiben vacsorázni szeretne, kérjük hívja az A38 hajó éttermét a (06-1) 464 3846 telefonszámon.
 

The Embassy of Finland and Finnagora proudly announce the Tango Finlandia evening

on September 8th 2004 at 9pm
on the A38 boat at Petofi Bridge (Buda side)


What's Ihat? The chilly Finns ntixed up in some hot tngo music? Yes indeed!! Melancholy and desire - two typical traits expressed in tango music are also a very important part of the Finnish cultural identity and over time Finnish Tango has developed into a fully Fledged music category with its own distinguishing Ceatures.
As it's not possible to describe Finnish Tango with mere words, the Embassy of Finland, together with Finnagora (the Finnish centre for culture, science and economy) would like to present the legendary Finnish tango singer, Eino Grön. His career began in the 1950s, he has recorded over 600 songs and given concerts all over the world from the USA to Argentina, Australia and Nepal.
Eino Grön and his orchestra will now be bringing their special brand of music to the A38 stationary boat on the Danube.

ENTRANCE 1000 HUF (tickets may be purchased either on the boat or at Finnagora) FURTHER INFORMATION
The Finnish Embassy website: http://www.finland.hu
The Finnig a website http://www.finnagora.hu
The A38 website: http://www.a38.hu

The boat has an excellent restaurant and a terrace. It you wish to dine, we recommend you book directly with the A38 restaurant Tel: (06-l) 464 3846


A hozzászóláshoz regisztráció szükséges !